پزشکان متخصص و با استفاده از فناوری مدرن
روانپزشکی[۱] (به انگلیسی: Psychiatry)، شاخهای از پزشکی است که به سببشناسی، علامتشناسی، طبقهبندی و تشخیص، پیشگیری، درمان و پیشآگهی اختلالات روانی که عمده علائم آن اختلال در رفتار انسانی است، میپردازد و روش درمانی دارویی یا استفاده از تجهیزات گوناگون درمان بیماران روانی میپردازد مانند ورزشهای ضداضطرابی و مفرح از جمله یوگا، مدیتیشن، ریلکسیشن، فیتنس و… انجام میدپ[۲]امثال این روشها به انواع دیگر نیز انجام میگیرد که میتوان نوروفیدبک، ببرگزاریت. اختلال روانی، سندرمی است که ویژگی بارز آن برهم خوردن قابل توجه بالینی شناخت، تنظیم هیجانی یا رفتاری فرد است و خود بازتابی است از کژکاری فرآیندهای زیستی، روانی یا رشدی که زمینهساز عملکردهای روانی هستند.
اختلالات روانی معمولاً با ناراحتی قابل توجه با نقص کارکرد در فعالیتهای اجتماعی، شغلی یا سایر فعالیتهای مهم زندگی فرد همراه هستند. یک واکنش مورد انتظار یا مبتنی بر فرهنگ به یک استرس یا فقدان عادی مانند مرگ عزیزان اختلال روانی محسوب نمیشود. رفتارهای غیرمتعارف اجتماعی و تعرضات بین فرد و اجتماع نیز اختلال روانی نیستند؛ مگر اینکه این انحراف یا تعارض ناشی از یک کژکاری در عملکرد روانی فرد باشد.[۳]
تفاوت روانپزشک و روانشناس
[ویرایش]
روانپزشک، پزشکی است که در زمینهٔ تشخیص و درمان بیماریهای روانی تعلیم دیده است و در آن تجربه دارد. دوره تخصصی در ایران، چهار سال طول میکشد.
روانشناسی عبارت از رشتهای است که با مطالعهٔ رفتار و زندگی ذهنی سروکار دارد. رابطه روانشناسی و روانپزشکی مانند فیزیولوژی و پزشکی عمومی است؛[۳] یعنی جزئی از کل.
روانشناسان دوره پزشکی را طی نمیکنند و پس از گذراندن چهار سال به دریافت درجه کارشناسی نائل میشوند و اگر به روانشناسی نابهنجار و بیماریها علاقهمند باشند، میتوانند با گذراندن دو سال پس از دوره کارشناسی، درجه کارشناسی ارشد را در روانشناسی بالینی دریافت نمایند. روانشناس بالینی در تشخیص، ارزیابی و درمان با تیم درمانی، به سرپرستی روانپزشک، همکاری میکند.[۳]